Uit je eigen omgeving ken je slechts een advocaat en de rechter als aanspreekpunt bij vervelende situaties. Je snapt dat een advocaat veel geld kost en de rechtszaak altijd eeuwen duurt. Dit, terwijl jij in een vervelende kwestie zit. Wat doe je dan? Je wilt de miscommunicatie op werk, de scheiding of burenruzies zo snel mogelijk achter je laten.

Waarschijnlijk heb je al wel iemand het begrip; mediator horen zeggen. Je stond er alleen nooit bij stil wat een mediator doet en in welke kwesties het handig is om een mediator in te zetten.
Al zeggen wij het zelf, een mediator inzetten bespaart je enorme kosten, tijd en energie. Een rechtszaak beginnen zal niet voor elke ruzie of discussie weggelegd zijn en ook daarom is een mediator de juiste uitweg voor jou!

Aan de hand van voorbeelden leggen wij jou uit wat een mediator doet in zulke kwesties en wat jouw voordelen hiervan zijn. Lees je mee?

Situatie 1:
Je werkt al meer dan 2 jaar bij een bedrijf. Hoe hard je je best ook hebt gedaan, besluit het bestuur je toch te ontslaan. Dit helaas na 2 jaar. Maar hoe moet je nu verder? Je werkgever heeft het op een brute wijze verteld en je geen verder informatie gegeven over de vervolg stappen. Hier zijn wat miscommunicaties ontstaan. Een mediator is hier erg gunstig. Hij kan je uitleggen dat je recht hebt op een transitievergoeding om jezelf bijvoorbeeld bij te scholen. Met z’n drieën gaan jullie om de tafel heen zitten. Jullie bespreken samen de vervolgstappen (maak je geen zorgen als je de Nederlandse taal niet machtig bent, bij i-mediation spreken wij ook de Arabische taal goed!). Zo komen jullie uiteindelijk tot een geldige contract beëindiging en kun jij je weer focussen op de heerlijke positieve toekomst!

Situatie 2:
Je hebt de woningstichting al meerdere keren gemaild over de lawaai bij de buren. Het is inmiddels al een paar jaar dat jouw buren je echt in het dagelijkse leven in de weg zitten. De woningstichting geeft helaas aan dat ze niks voor je kunnen doen. Als klap op de vuurpaal kreeg de buurman een aanval waardoor hij jouw zoon een draai om zijn oor gaf. Wat doe je nu?! Je wilt het natuurlijk zo snel mogelijk opgelost worden voor iets enkel erger wordt. Een advocaat duurt in dit geval erg lang. Hij zal niet begrijpen dat jullie al jaren lang wrijving hebben. Samen gaan jullie met de mediator om tafel heen zitten en leggen alles boven de tafel. Er worden excuses aan geboden, er komt een goede tegemoetkoming en jij bent weer blij dat het weer is opgelost! Fijn he?

Situatie 3:
Een situatie waar niemand in wil zetten. Het moment dat je het huwelijksbootje instapt geloof je erin dat hij of zij de ware is. Na een aantal jaar blijkt dat helaas helemaal niet zo te zijn. Je voelt je minderwaardig binnen de huwelijk en ziet het eigenlijk helemaal niet zitten. Je wilt scheiden, maar weet niet wat je precies moet doen en welke stappen je moet volgen. Met een mediator ga je samen zitten en bespreek je de situatie. Zijn er kinderen betrokken? Wat zijn jouw wensen hierin? Wat zijn de wensen van je partner? Staan jullie samen ingeschreven? Wie krijgt nu het huis en wie wordt er buiten gezet? Gelukkig hoe je daar geen zorgen om te maken. Een mediator zal er altijd voor zorgen dat het een win-winsituatie wordt waar beide personen het eens zijn over het besluit. Het kost je minder geld, je hoeft de wetten niet te bestuderen of nog maandenlang heen en weer te gaan om je brieven te vertalen bij een jurist. Gemakkelijk het hoofdstuk afsluiten en weer doorgaan.

Is het voor jou nu ook duidelijk waar je een mediator allemaal voor kan inzetten? Weet je niet of jouw situatie ook zo’n geval is? Bel ons gerust voor een gratis advies gesprek.