Kijk jij er weer tegen op om de confrontatie aan te gaan met je familie? Wil je een eervolle nagedachtenis overhouden aan de overledene en niet steeds denkende aan de erfenis? Maar snapt de tegenpartij dit niet? Lees hieronder dan onze 3 gouden tips.

Tip 1: Zo’n situatie kan erg stressvol zijn, dit heeft weer zijn effecten op jouw eigen gezondheid. Ik raad je aan om duidelijk te hebben wie er recht heeft op de erfenis en enkel en alleen met deze mensen te praten en niet met de mensen die zich er mee willen bemoeien.

Tip 2: Willen mensen het gezag overnemen en jou niet laten uitspreken? Nog zo’n handig trucje: laat je handpalmen zien. ‘Eh juist, maar waarom,’ horen we je denken. Nou omdat dat uitstraalt dat je eerlijk en betrokken bent. Het brein neemt deze positieve informatie op, waardoor de luisteraar zich meer op z’n gemak voelt.

Tip 3: Schakel i-mediation in! Wacht niet te lang in zulke situaties en neem wijze stappen. Een mediator is toch wel een erkend en toegewezen persoon voor zulke kwesties. Als het jou niet alleen lukt om er uit te komen, dan kan een mediator de andere ook overtuigen om tot een redelijke oplossing te komen. Samen kijken we naar de belangen. Een mediator heeft kennis over de wetten, maar is ook een mens. Die zal jou dan ook zo benaderen. Er bestaan geen verliezer en winnaar, enkel een win- win situatie. Iets wat bij een advocaat maanden kan duren (vooral als de documentatie niet compleet is), is een mediator de eerste stap die je kunt nemen om hier eens en voor altijd een punt achter te zetten. Spreek je de Nederlandse taal niet goed, maar bijvoorbeeld slechts Arabisch? Wij helpen je graag.