Allah De Almachtige zei: “De verstoting is twee maal (mogelijk). Daarna is er (de keus tussen) terugname volgens de voorschriften of scheiding op een goede manier ( vriendelijke manier). surah baqarah 229

” Uit dit vers concluderen we het volgende.Het harde verbond dat je door een huwelijk met elkaar aangaat, betekent dat je een gunst behoudt of met vriendelijkheid scheidt. Dus als je met naastenliefde wordt vrijgelaten, heb je het recht van het harde verbond vervuld. Met andere woorden, het verbreken van het verbond is niet door scheiding maar door er niet liefdadig in te zijn (een vechtscheiding).

De eerste scheiding wordt de onbewuste echtscheiding genoemd. Dit is een pauze waarin echtgenoten het verschil leren tussen het huwelijksleven en het vrijgezellenleven. Het biedt een belangrijke kans om te leren van fouten en na te denken over de toekomst met een bewuste geest en een attent hart. Het zal een kans zijn om in mediation te gaan en nieuwe afspraken te maken.

Voor de tweede keer scheiden is een serieuze echtscheiding en een les waarin echtgenoten serieus moeten gaan nadenken over hun toekomst en hun huwelijksleven. De echtgenoten moeten vol overgave aan hun waardigheden werken en veranderingen in hun relatie aanbrengen. Het inschakelen van een mediator of een relatietherapeut zal hulp bieden.

De derde scheiding, de definitieve echtscheiding, is een definitieve, onherstelbare en onaanvaardbare keuze. Na deze scheiding mogen echtgenoten niet hertrouwen mits de vrouw trouwt en scheidt van een andere man. Als de echtscheiding geen draagvlak vindt in de Islam, dan zullen de echtgenoten in angst leven en levenslang problemen ervaren.